Çfarë Zbulon për Karakterin Tuaj Marrëdhënia Juaj me Paratë

Për disa njerëz paratë shkojnë e vinë dhe ata nuk i mendojnë fare ato. Për të tjerë, mund të jetë një çështje me rëndësi, pavarësisht nëse shqetësohen për shpenzimin e tepërt ose sepse nuk kanë mjaftueshëm të kursyera për një emergjencë.

Në çdo rast, mënyra se si i shihni dhe menaxhoni paratë nuk pasqyron vetëm situatën tuaj financiare. Mund të zbulojë gjithashtu diçka për personalitetin tuaj. Për shembull, çfarë frike keni.

Ne mendojmë se marrëdhënia jonë me paratë mund të thotë shumë se kush jemi. Ja çfarë mund të na e tregojë!

Mund t’ju kujtojë për të kaluarën tuaj.

 

Disa familje nuk kanë mundësi të blejnë gjërat që dëshiron fëmija i tyre. Ndoshta ju keni parë një fustan të bukur në qendër kur ishit të vegjël dhe dëshironit ta kishit, por prindërit tuaj nuk kishin mjaftueshëm para për ta blerë atë. Ose vërtet keni dashur të mësoni se si të luani piano, por nuk kishte para të mjaftueshme për një mësues.

Këto lloj situatash mund të lënë plagë emocionale dhe t’ju bëjnë të ndiheni të pasigurt, sepse me siguri keni parë që bashkëmoshatarët tuaj i kishin të gjitha ato gjëra. Dhe ju mund ta bartni atë pasiguri në jetën tuaj prej të rrituri. Kështu që kur të rriteni dhe të bëheni të qëndrueshëm financiarisht, mund të filloni të blini me detyrim gjëra që ju janë mohuar në të kaluarën, edhe nëse nuk ju duhen me të vërtetë.

Mund t’ju tregojë se çfarë mendoni për veten tuaj.

Nëse ndiheni kompetent në trajtimin e çështjeve financiare, ju jeni ndoshta një person i sigurt në përgjithësi. Ju nuk keni frikë të bëni investime, të ndërmerrni sipërmarrje biznesi ose të merreni me disa sfida financiare që mund të shfaqen gjatë rrugës.

Në të kundërt, nëse gjithmonë keni frikë të humbni para dhe preferoni t’i mbani ato në një vend, mund të nënkuptojë që nuk jeni të sigurt për veten tuaj. Nëse nuk mund t’i besoni vetes me çështje më komplekse financiare, me siguri jeni në mëdyshje edhe në jetën tuaj të përditshme.

Mund të tregojë për frikën tuaj.

Ndonjëherë ne të gjithë mendojmë se si do të ndryshonte jeta jonë nëse papritmas i humbim të gjitha paratë tona. Dhe përpjekja për ta imagjinuar këtë situatë mund të zbulojë frikën tonë më të madhe.

Ndoshta jeni i shqetësuar për shëndetin tuaj, dhe humbja e parave do të thotë të mos jeni në gjendje të paguani për një trajtim të caktuar. Ose dëshironi që fëmijët tuaj të shkojnë në një kolegj të mirë dhe dëshironi t’i përkrahni ata, gjë të cilën nuk do të mund ta bënit dot në rastin më të keq.

Ose mbase keni dashur gjithmonë t’i bëni prindërit tuaj krenarë dhe keni frikë se mos i zhgënjeni ata për shkak të problemeve tuaja financiare.

Paraja zbulon atë që vlerësoni dhe çfarë nuk doni të humbni në asnjë rast.

Mund t’ju japë një të dhënë për të ardhmen tuaj.

Ajo që bëni me paratë tuaja mund të zbulojë aspiratat tuaja, dhe gjithashtu lidhet me të kaluarën tuaj. Nëse keni ëndërruar të blini një lodër ose të shkoni në një park dëfrimi kur ishit fëmijë, por prindërit tuaj nuk mund ta përballonin atë, mund të filloni të mendoni se nuk do të jeni në gjendje të merrni atë që dëshironi.

Dikush që nuk shqetësohej për paratë dhe prindërit e të cilëve mund të përballonin të blinin gjithçka që ata dëshironin mund të jetë më ambicioz. Në fëmijërinë e tyre, ëndrrat e tyre u realizuan gjithmonë, kështu që tani ata janë të sigurt se do të jenë në gjendje të arrijnë atë që dëshirojnë.

Në të kundërt, dikush ëndrrat e të cilit rrallë u realizuan mund të rriten duke menduar se nuk do të jenë kurrë të suksesshëm në zonat për të cilat interesohen, edhe pse kjo mund të mos jetë e vërtetë. Kufizimet e mëparshme financiare mund t’i pengojnë ata të ndërmarrin një hap drejt realizimit të ëndrrës së tyre.

Mund të ju ndihmojë të kuptoni mentalitetin tuaj.

Paraja mund të mos jetë një problem i madh në jetën tuaj. Ju keni një punë të qëndrueshme me një pagë të mirë, dhe ajo i plotëson të gjitha nevojat tuaja. Për disa, kjo mund të jetë e mjaftueshme për t’u ndjerë i sigurt financiarisht. Të tjerët, të cilët janë në të njëjtën situatë ose ata që kanë probleme financiare, mund të kenë një qëndrim ndryshe ndaj parave.

Nëse gjithmonë ndjeheni se nuk keni kurrë para të mjaftueshme dhe bëni shumë shpenzime, mund të keni një “mentalitet të pamjaftueshëm”. Edhe nëse nuk ka asgjë për tu shqetësuar, ju mund të fiksoni çdo shpenzim të vogël që bëni. Dhe mund të jetë veçanërisht zhgënjyese për ju të paguani fatura të papritura.

Cili është qëndrimi juaj ndaj parave? A e shpenzoni lehtë apo preferoni të kurseni sa më shumë që të jetë e mundur? A jeni dakord që marrëdhënia juaj me paranë pasqyron personalitetin tuaj në përgjithësi? Ju lutemi ndani mendimet tuaja në komente!