Këshilla Inteligjente që Ndihmojnë të Gjeni “Pikën e Dobët” të Çdokujt

Edhe nëse jemi unikë në mënyrën tonë, ne ndajmë të njëjtën natyrë njerëzore. Kjo na lejon të krijojmë lidhje me njerëz të tjerë dhe më e rëndësishmja, të zbulojmë më shumë për mënyrën e tyre të të menduarit. Duke përfituar nga ato që ne kemi tashmë, është e mundur të ndikojmë në vendimet dhe mendimet e të tjerëve.

Ne kemi mbledhur këto këshilla të dobishme psikologjike që kanë një efekt të fortë në pothuajse të gjithë.

Krijoni një iluzion zgjedhjeje

© The Matrix / Warner Bros. Entertainment Inc.

Nëse keni nevojë që dikush të bëjë diçka për ju, bëni një kërkesë më të vështirë përpara se të tregoni kërkesën tuaj origjinale. Pas refuzimit të gjërave më të mëdha, njerëzit kanë tendencë ta pranojnë kërkesën që duket më e lehtë.

Kjo funksionon edhe kur përpiqeni të bindni dikë. Jepuni atyre 2 opsione në të njëjtën kohë: gjëja që dëshironi dhe një detyrë tjetër më e vështirë për t’u arritur. Ajo që do të arrini me këtë është të bëni që kërkesa juaj aktuale të duket më e thjeshtë pranë asaj të paraqitur në fillim.

Kthejeni mosmarrëveshjen në avantazh.

© Once Upon A Time In Hollywood / Sony Pictures

Kur njerëzit ju tregojnë gjëra me të cilat nuk jeni dakord, mos i kundërshtoni ata me vendosmëri. Së pari pranoni ato që thonë me fjalë të tilla si, “Unë shoh se çfarë dëshironi të thoni” dhe vazhdoni me mendimin tuaj duke pyetur “por a keni menduar ndonjëherë për këtë pjesë të saj?” Kjo qasje do t’ju ndihmojë të thoni atë që mendoni pa u ndërprerë ose pa pasur dikë që t’ju kundershtojë.

Një nënë e di se çfarë është më e mira

© The Lion King / Disney

Ju mund të tërhiqni vëmendjen ndaj fjalëve tuaja duke u thënë njerëzve se babai ose nëna juaj jua mësuan këtë. Njerëzit përputhen me një figurë të disiplinës tradicionale dhe do të respektojnë një nënë ose baba në mënyrë empatike duke menduar për prindërit e tyre.

Shumica e njerëzve besojnë te fjalët e prindërve të tyre me gjithë zemër dhe kur ju u përmendni fjalët tuaja janë thënë nga një prind, kjo do të krijojë të njëjtin efekt si familja e tyre.

Realizoni një test përpikmërie

© Tom and Jerry / MGM Productions

Ju mund të vini re që dikush nuk ju pëlqen aq sa dëshironi. Kërkojuni atyre diçka të vogël për t’ua marrë hua, mbase një libër për të cilin jeni i interesuar. Kjo së pari do të krijojë një lidhje ngurruese midis jush, atëherë do të rezultojë në një ndryshim të mendimit pasi t’u keni kthyer artikullin.

Heshtja mund të jetë anagazhuese.

© Scott Pilgrim vs. The World / Universal Pictures

Gjatë një heshtjeje të çuditshme me një person që dëshironi të shoqëroheni, pyesni ata diçka për veten e tyre. Edhe personi më i qetë kënaqet të flasë për veten e tyre. Ata do t’ju pyesin diçka ju dhe do ta ktheni heshtjen në një bisedë të rrjedhshme.

Besimi tërheq njerëzit.

Pasi të mbaroni së foluri gjatë një bisede, thjesht shikoni njerëzit në sy dhe prisni në heshtje. Pamja juaj e vendosur do të ndikojë pozitivisht në perceptimin e të tjerëve për ato që sapo keni thënë. Nëse humbni kontaktin me sy pas këtyre momenteve intensive, do të vëreni një humbje interesi pas një kohe të shkurtër.

Bëjini ata të ndjehen mirë.

Përdorimi i fjalëve të sakta mund të bëjë një ndryshim të madh kur keni nevojë për ndihmë. Njerëzit kanë tendencë t’ju ndihmojnë me kërkesat tuaja nëse i paraqisni ato si një favor. Rritja e egos do të nxitet tek ata dhe do të ndjehen sikur po ju plotësojnë një dëshirë. Provoni të përdorni fraza të thjeshta si, “Të lutem më bëj një nder” ose “Unë me të vërtetë kam nevojë për ndihmën tuaj”.

Krijoni një situatë për të vëzhguar.

© Mean Girls / Paramount Pictures

Kur jeni i ri në një grup, bëni shaka ose tregoni një histori qesharake për të parë reagimet e njerëzve. Personat që janë më afër do të shikojnë njëri-tjetrin ndërsa qeshin dhe kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni lidhjet dhe të përcaktoni lidhjet midis miqve.

Përsëriteni këtë: Përsëriteni.

© Bruce Almighty / Universal Pictures

Përsëritja është një nga mënyrat më të mira për të krijuar një ide konkrete në mendjen e njerëzve. Nëse doni të impononi mendimin tuaj ndaj dikujt tjetër, thjesht përsërisni atë në kontekste të ndryshme ose thjesht thoni të njëjtën gjë në bisedë me shprehje të ndryshme. Pasi të dëgjojnë të njëjtën gjë disa herë, njerëzit do ta perceptojnë idenë si të tyre pasi truri i tyre do ta etiketojë idenë si një të njohur.

Krijoni besim për të ndërtuar besimin.

© Avengers / Marvel

Kur përpiqeni të ndërtoni besim në një mjedis shoqëror, pranojini gabimet tuaja të vogla ndaj të tjerëve. Njerëzit do të shohin anën tuaj të ndjeshme dhe do t’ju pranojnë si një person të ndershëm. Kjo do t’ju japë një avantazh, madje edhe gjatë një mosmarrëveshje.