Këshilla për të Dhënë atë që Njerëzit me të Vërtetë Dëshirojnë të Marrin

©Pexels

Dhurata e lumturisë i përket atij që e zbërthen atë. Dhënia e dhuratave është një art që kërkon mençuri për të bërë mirë.

Nuk ka të bëjë me dukjen e mirë për ndonjë arsye; bëhet fjalë për ndjenjën e personit tjetër se ata me të vërtetë janë të rëndësishëm për ju dhe se keni marrë kohë për t’i njohur dhe për të analizuar shijet dhe personalitetin e tyre.

Ne do të ju tregojmë gjërat që duhet të mbani mend para se të dukeni keq për mungesë informacioni.

Studioni mirë personin dhe nëse mendoni se keni nevojë të zbuloni më shumë shije të tij, shikoni në rrjetet e tij sociale. Këtu zbatohet thënia: “Më thuaj çfarë poston dhe unë do të them se kush je”.

Duhet të dini se çfarë lloj roli luan, çfarë hobi ka.

Caktoni një buxhet për dhuratën tuaj. Të keni një limit të minimumit që planifikoni të investoni dhe maksimumin që mund të shpenzoni. Afërsia që keni me personin dhe gjendja juaj ekonomike mund të ndikojnë shumë në këtë pikë.

Asnjëherë mos jepni diçka që nuk do të donit ta merrni si dhuratë. Asnjëherë!
Mundohuni të jepni gjëra të dobishme në përputhje me stilin e jetës së personit tjetër. Është më mirë të jepni diçka që mund të përdoret dhe kështu të shmangni lënien e dhuratës tuaj kudo duke u pluhurosur, ose, më keq, ta hedhin atë.

Merrni parasysh pasionet e tyre. Nëse e dini që i pëlqen të lexojë, jepjani një libër të mirë. Nëse ai nget një biçikletë, jepini atij një aksesor biçikletash ose pajisje mbrojtëse. Nëse i pëlqen bimët, jepini asaj një tufë me lule apo edhe një vazo me lule.

Kushtojini vëmendje të madhe kur njerëzit që ju interesojnë po flasin. Në të shumtën e rasteve ata flasin për gjërat që do të dëshironin të arrinin, ato për të cilat dëshirojnë shumë ose për ato që dëshirojnë t’u bëhen dhuratë. Ju duhet të jeni shumë i zgjuar. Këto lloj sinjalesh ndodhin në mënyrë spontane.

Asnjëherë mos mendoni të jepni të brendshme ose sende të ngjashme (vetëm nëse jeni i martuar do të ishte interesante). Së pari, sepse është e rrallë që ju të dini madhësinë e saktë të mikut ose bashkëpunëtorit tuaj. Dhe së dyti, sepse është vërtet e pakëndshme dhe frikësuese që dikush t’ju vijë me një veshje të këtij stili.

Nëse duhet të investoni, jini të sofistikuar dhe me shije. Ju mund të jepni diçka që është në trend dhe ka një model si dhuratë.

Më pak është më shumë. Mos u mundoni të bëni përshtypje duke blerë të gjithë magazinën ose të gjithë luleshten. Kjo thjesht tregon se sa i pasigurt jeni dhe sa pak e njihni personin tjetër.

Ndani përvoja. Këto dhurata janë të përjetshme sepse ato qëndrojnë në mendje përgjithmonë. Ftojeni atë person të veçantë në një park zbavitës, çojeni në një lojë, luani ndonjë sport ekstrem me të ose vizitoni një fermë me të.

Çokollatat janë një plotësim i mirë, por ato nuk llogariten si dhuratë për data të veçanta siç janë Krishtlindjet, Dita e Shën Valentinit ose Ditëlindjet. Ato janë të vlefshme si detaj nëse doni të befasoni dikë papritmas, jashtë çdo date të veçantë, thjesht për të treguar afeksionin tuaj; Sidoqoftë, mos harroni, ato mund të jenë plotësuesi ideal i dhuratës tuaj, veçanërisht nëse është një përvjetor.

Nëse mendoni se patjetër nuk do të godisni shijen e tjetrit, ose keni pak kohë për të kërkuar diçka të mirë, jepni një Kartë Dhuratë. Kjo funksionon shumë mirë, pasi personi ka mundësinë të zgjedhë atë që i pëlqen në dyqanin që ju keni zgjedhur.

Nëse asgjë nuk ju bind, jepni diçka të bërë nga vetja. Aktualisht ka miliona mësime që mund t’ju ndihmojnë të dilni nga kjo gjendje e vështirë. Ai personi tjetër do ta vlerësojë shumë përpjekjen tuaj.

Nëse vendosni të blini diçka, mos prisni që shitësi t’ju japë zgjidhje për të gjitha problemet tuaja me indikacione aq të paqarta si: “Unë jam duke kërkuar për një dhuratë për një person të një moshe të caktuar, burrë (ose grua), i cili tashmë ka gjithçka dhe nuk di çfarë t’i jap. “. Ai mund t’ju këshillojë më mirë nëse tregoni se çfarë pëlqimi ka ai person, nëse është i gjatë ose i shkurtër, i shëndoshë ose i dobët, etj. Pa dyshim, ju e njihni personin për të cilin do të blini dhuratën më mirë sesa vetë shitësi.