Një Kompani Ligjore Zbuloi Cilat Janë Vitet më të Mira dhe më të Vështira të Martesës

©shutterstock,©shutterstock

Jo të gjithë çiftet e kuptojnë se përpjekjet nga të dy partnerët janë të nevojshme në jetën familjare. Në përputhje me këto të dhëna, 950.000 martesa në Evropë (nga 2.1 milion) zakonisht përfundojnë me divorc.

Një studim nga Slater dhe Gordon Lawyers ka identifikuar se cili vit i martesës është më i lumturi dhe cili është ai më i vështiri.

Ne do të donim të përmendim faktorët që mund të bëhen arsye për divorc.

3 vjet

Ka një mendim se dashuria jeton vetëm për 3 vjet. Pastaj një çift pushon së dashuruari njëri-tjetrin ose marrëdhënia e tyre bëhet më pak ideale se më parë.

Në realitet, pas 3 vjetësh në një marrëdhënie, njerëzit janë më të prirur për të pranuar dobësitë e partnerit të tyre dhe, në këtë mënyrë, ndihen më të rehatshëm.

Është gjithashtu e zakonshme që në vitin e tretë të jetës familjare një çift vendos të ketë një fëmijë. Rrjedhimisht, marrëdhënia e tyre bëhet më e fortë. Është viti i 3-të i martesës i cili besohet të jetë më i lumtur.

5 vite

Problemet e para të vërteta mund të fillojnë në vitin e pestë të jetës familjare. Gjatë kësaj periudhe, fëmijët janë ende të vegjël dhe kërkojnë shumë përkujdes. Kjo është shumë e vështirë për t’u kombinuar me punën, kujdesin për shtëpinë dhe probleme të tjera të përditshme.

Pas 5 vjetësh, çiftet fillojnë të mendojnë për divorc dhe të kthehen tek avokatët. Këto vite besohen të jenë më të vështirat.

7 vite

Nëse një çift qëndron së bashku pas 5 vite martese, atëherë një pengesë tjetër po i pret ata. Është viti i 7-të i jetës familjare që specialistët e quajnë “muri”.

Në këtë kohë, jeta familjare bëhet rutinë. Mund të ketë edhe probleme financiare, probleme të kujdesit për fëmijët dhe grindje për ndarjen e përgjegjësive në familje.

Kjo është një periudhë shumë e komplikuar. Nëse bashkëshortët arrijnë ta kalojnë atë me sukses, atëherë një martesë e fortë dhe e lumtur do të jetë përpara tyre.

Dhe këtu janë disa faktorë që ia vlen të shmangni nëse doni ta mbani martesën të fortë:

Pritshmëritë. Është zbuluar se çiftet përgatiten për divorc më shpesh në pranverë dhe në vjeshtë. Para kësaj, ata përpiqen t’i japin martesës së tyre një shans të dytë. Nëse nuk funksionon, atëherë divorci nuk mund të shmanget.

Problemet e heshtjes. Specialistët kryen një eksperiment në mesin e çifteve të reja që vërtetuan se edhe diskutimet rreth filmave mund të zvogëlojnë rrezikun e shkurorëzimit në gjysëm. Pra, duke folur siç duhet për vështirësitë e familjes suaj mund të shpëtoni martesën tuaj.

Mungesa e aftësive për të ndërtuar marrëdhënie. Të kesh më shumë vëllezër e motra do të thotë më pak mundësi për divorc si një i rritur. Shkencëtarët pohojnë se njerëzit që rriteshin në familje të mëdha janë më të aftë në ndërtimin e marrëdhënieve. Në të ardhmen, kjo aftësi mund t’i ndihmojë ata të shpëtojnë martesën e tyre.

Mungesa e dëshirës për të dëgjuar. Nëse njëri prej partnerëve nuk dëshiron të dëgjojë gjatë një zënke, atëherë rreziku i divorcit është shumë më i lartë.

Jeta në rrjetet sociale. Përdoruesit aktivë të rrjeteve sociale që janë në një marrëdhënie romantike mund të zbulojnë se konfliktet që lidhen me Instagram-in krijojnë probleme në marrëdhënie që mund të bëhen aq serioze sa të rezultojnë në një divorc.

Argumentimet rreth financave. Çiftet që shpesh flasin për para janë më të prirur për t’u divorcuar, edhe nëse të ardhurat e të dy partnerëve janë të larta.

Niveli i ulët arsimor. Hulumtimi përcaktoi se njerëzit me arsim të lartë kanë shanse më të ulëta për divorc, pavarësisht nga gjinia ose vendi i jetesës.

Shmangni këto gabime dhe do të jetoni së bashku një jetë të gjatë dhe të lumtur.