Pse burrat e kanë kaq të vështirë t’i dëgjojnë gratë…

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Pavarësisht nëse është një i dashur, një vëlla ose një mik – ne të gjithë njohim një djalë që është një dëgjues i keq. Dhe kjo nuk është sepse ata janë mërzitur. Në të vërtetë ka studime që tregojnë se ka disa arsye pse ata ndeshin vështirësi në këtë fushë.

Me sa duket truri i meshkujve thjesht e dëgjon zërin e femrës ndryshe, kështu që mbase ne mund t’i tolerojmë ata këtë herë.

Ne kemi gjetur disa fakte në lidhje me trurin mashkullor dhe aftësitë e tyre të dëgjimit për t’i ndarë me ju sot.

Zërat femrave e bëjnë trurin e burrave të punojë më shumë.

© Pexels.com, © Pexels.com

Një studim zbulon se burrat reagojnë ndryshe ndaj zërave femëror. Burrat kanë më pak aktivitet në disa pjesë të trurit të tyre kur burrat e tjerë flasin. Në fakt, truri i burrave duhej të punonte më shumë për të deshifruar dhe kuptuar se çfarë po thoshin gratë. Kjo do të thotë që burrat mund ta kenë më të vështirë të realizojnë kuptimet dhe emocionet e asaj që gratë thonë.

Zërat e grave janë më pak autoritativë.

© Pixabay.com, © Shutterstock.com

Është zbuluar se madhësia e kordave vokale të gruas dhe laringut është e rëndësishme pasi njerëzit me nivele më të larta merren më pak seriozisht. Në fakt, studimi na tregon se ne u besojmë më shumë njerëzve me zëra më të ulët dhe se i preferojmë në role drejtuese. Kjo është një nga arsyet pse burrat mund të mos i dëgjojnë aq shumë gratë sa dëgjojnë bashkëmoshatarët e tyre.

Zërat e grave janë më kompleksë.

Diferenca midis zërave femra dhe meshkuj është thelbësore këtu. Kur gratë flasin, ato përdorin shumë më shumë tinguj sesa burrat dhe kanë tendencë të flasin në një mënyrë më melodike. Këta 2 faktorë mund të ndërlikojnë që truri i burrave të kuptojë shpejt se çfarë thonë gratë pasi ka më shumë për të deshifruar.

Bonus: është një gënjeshtër e thëna se gratë flasin më shumë.

Stereotipi që gratë flasin më shumë sesa burrat është një mit urban, sipas studimit. Në fakt, duket se burrat dhe gratë flasin afërsisht të njëjtën sasi dhe konteksti është po aq i rëndësishëm. Studimi tregoi se në disa rrethana, burrat flisnin më shumë se gratë, dhe në të tjera, gratë më shumë se burrat. Kështu që ndoshta është koha ta vendosim këtë stereotip në gjumë.