Pse Burrat që Nuk e Prekin Belin e Grave Meritojnë Respekt të Veçantë

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Gratë në mbarë botën rregullisht duhet të merren me ndërveprime fizike të pa dëshiruara dhe është shumë e zakonshme që gratë të preken nga beli kur dikush po përpiqet t’i kalojë ato në turmë. Edhe pse, për disa njerëz, ky gjest mund të mos duket si ndonjë punë e madhe në fillim, në të vërtetë mund të perceptohet si fyese dhe ndërhyrëse nga shumë gra.

Ne vendosëm të hetojmë këtë çështje delikate dhe të shpjegojë pse duhet t’u themi faleminderit burrave që pranojnë rregullat e mirësjelljes dhe i mbajnë duart e tyre për vete në vendet publike.

Ata nuk e pushtojnë hapësirën personale të grave.

© dollyparton / Instagram

Prekja e një personi tjetër pa lejen e tyre është një pushtim i madh i hapësirës së tyre personale. Hapësira personale shërben si një lloj shtrese e padukshme rreth nesh që në mënyrë të vetëdijshme na mbron nga çdo kërcënim fizik i dukshëm. Dhe pushtimi i saj mund të na bëjë të ndihemi të pakëndshëm dhe të pambrojtur. Beli dhe shpina janë 2 zona shumë private për çdo femër, kur bëhet fjalë që të preken nga të huajt.

Duket sikur burrat preferojnë t’u preken shpatullat, ndërsa gratë preferojnë supet. Sinqerisht, gjithçka ka shumë kuptim për mua. Gratë preken me dashuri në shpinë nga ata në të cilët besojnë. Për shkak të kësaj, është e vështirë që ato zona të preken nga të huajt.

Ata ndjekin rregullat e mirësjelljes.

© depositphotos.com

Manovrimi përmes një turme me njerëz që shkelin këmbët tuaja mund të jetë goxha irritues, por është akoma thelbësore të jesh i sjellshëm. Burrat që nuk përpiqen t’i largojnë njerëzit nga rruga e tyre duke i kapur ata janë të vetëdijshëm për rregullat e mirësjelljes. Ata e dinë që duhet t’i drejtohen me mirësjellje personit dhe nëse kjo nuk funksionon, një prekje miqësor mbi supe ka të ngjarë të bëjë punë.

Nuk e kuptoj pse është kaq e vështirë për këta djem të ndalojnë së bëri këtë. Unë jam një grua dhe kur kam nevojë për të lëvizur, unë nuk i vendos duart në bel të askujt, pavarësisht nga gjinia. Unë as nuk përpiqem të prek shpatullën e dikujt, deri sa të më duhet vërtet. Unë thjesht bërtas “më fal” mjaftueshëm me zë të lartë për t’i bërë ata të largohen nga rruga dhe kjo gjithmonë ka funksionuar për mua.

Ata pranojnë se nuk mund të prekin njerëzit e tjerë pa pëlqimin e tyre.

© ASSOCIATED PRESS/East News, © Anthony Behar/Sipa USA/East News

Edhe pse çështja e prekjes është e ndjeshme, veçanërisht nëse duket se nuk ka asnjë mënyrë për ta shmangur atë, është akoma më mirë të shmangni ndërveprimin fizik edhe nëse nuk ka ndonjë nënkuptim fyes. Njerëzit e çdo gjinie kanë të drejtë të mos duan të preken dhe nuk u duhet ndonjë arsye specifike për këtë. Ata nuk i dinë qëllimet e të huajit, mund të kenë ndonjë traumë psikologjike, ose thjesht mund të ndjehen jo rehat kur dikush i prek.

Një prekje e shpatullave ose një zë “prapa jush” që ishte mjaft i lartë për t’u dëgjuar do të kishte qenë rruga me e mirë. Pjesa e poshtme e këmbës është shumë intime për një të huaj, për mendimin tim. Shumica e burrave me të vërtetë nuk e kanl idenë se sa prekje të paftuara mund t’u japin shumë grave, dhe shumë prej nesh janë shumë të ndjeshëm ndaj kësaj.

Ata zgjedhin mënyra të tjera për të tërhequr vëmendjen ndaj vetvetes.

© Denette Nathan/CP/ABACA/EAST NEWS, © The Notebook / New Line Cinema

Prekja është shumë e fuqishme, por gjeneron emocione pozitive dhe tërheqje vetëm nëse një person në të vërtetë dëshiron të preket. Prekja e papërshtatshme vetëm sa krijon pakënaqësi dhe sjell emocione negative, duke e bërë një grua të ndjehet sikur një person përfitoi nga një mundësi për ta prekur atë.

Unë urrej se si disa njerëz thjesht kapin belin tuaj për të marrë vëmendjen tuaj, në vend që t’ju ndeshin mbi supe ose diçka e tillë. A mund të shpjegojë dikush, përse disa njerëz e bëjnë këtë? Unë nuk e di se sa herë kam qenë në prag të goditjes së një personi si reagim ndaj kësaj ndodhie.

Ata e kuptojnë që ky gjest thjesht nuk është i nevojshëm.

Burrat që shmangin prekjen e belit të grave, e kuptojnë se ekzistojnë mënyra të shumta për të tërhequr vëmendjen e një personi dhe prekja e zonave private në trupin e tyre nuk është padyshim mënyra më e mirë për të arritur këtë. Ata përpiqen të futen në këpucët e një gruaje për të kuptuar nëse nuk dëshirojnë që dikush t’i trajtojë ata në këtë mënyrë.

Nëse është e huaj dhe është aq zhurmë në një bar sa nuk dëgjohet kur them, “Më falni”, unë gjithmonë jap një trokitje të lehtë mbi supe, ose midis shpatullave, për një burrë apo grua. Pastaj, kur kam vëmendjen e tyre, unë thjesht them, “Më falni” dhe kaloj.

Imagjinoj se burrat që rrëmbejnë gratë nga beli apo vithet, po përpiqen të marrin vëmendjen e tyre për diçka tjetër, sepse nuk mund ta imagjinoj pse kjo do të ishte në rregull ose normale për ndonjë arsye tjetër.