Psikologët Treguan 16 Teknika për t’i Lexuar Njerëzit si një Profesionist

Kur flasim me një person, ne marrim vetëm 30% të të gjithë informacionit përmes fjalëve të tyre – e gjithë pjesa tjetër e informacionit mund të zbulohet nëpëmjet lëvizjeve të tyre, tonin e zërit dhe mjetet e tjera të komunikimit jo-verbal.

Kështu që, nëse doni të dini se çfarë ndjejnë miqtë tuaj në çdo moment, është më mirë të shikoni fytyrat e tyre – përpiquni të jeni jashtëzakonisht të vëmendshëm dhe do të mësoni shumë gjëra të reja rreth tyre.

Ne kemi përgatitur një udhëzues të shkurtër se si t’i “lexoni” fytyrat e njerëzve.

Vetullat

Vetullat e ngritura dhe të lakuara mund të nënkuptojnë se një person është i befasuar. Dhe sa më të habitur të jenë, aq më lart ngriten vetullat. Ngritja e vetullave është gjithashtu një shenjë e hapjes dhe tërheqjes ndaj ju.

Vetullat që ulen dhe tërhiqen së bashku zakonisht simbolizojnë zemërimin. Si rregull, do të shihni edhe rrudha vertikale midis vetullave.

Qoshet e brendshme të vetullave që janë tërhequr së bashku dhe lart tregojnë trishtim.

Sytë

Duke shikuar lart dhe në të djathtë mund të tregojë që një person po përpiqet të përdorë imagjinatën e tij ose që po gënjen.

Të shikosh lart dhe në të majtë do të thotë që një person po kujton diçka.

Të shikuarit poshtë mund të tregojë që një person është i zënë ngushtë, nervoz ose ka vetëbesim të dobët. Ndonjëherë është një shenjë e të ndjerit fajtor.

Nëse sytë e një personi shigjetohen shpejt nga njëri-tjetri, kjo do të thotë se ata ndjehen të nervozuar ose jo rehat përreth jush.

Bebezat e dilatuara zakonisht tregojnë frikë ose se një person është i interesuar ose i dashuruar me ju.

Përkundrazi, nëse bebezat e një personi zvogëlohen shumë, pothuajse si rruaza, mund të nënkuptojë se janë të zemëruar.

Nëse shihni rrudha në qoshet e jashtme të syve të dikujt, do të thotë që ata janë vërtet duke qeshur pasi këto vija simbolizojnë gëzimin.

Buzët

Buzët e shtrembëruara mund të sinjalizojnë disa emocione negative si zemërimi, përbuzja, zhgënjimi ose mosmiratimi.

Nëse dikush po kafshon buzët, ata po përpiqen të qetësohen, sepse ndjehen të shqetësuar.

Nëse njëra anë e gojës është ngritur, ajo mund të zbulojë përçmim ose urrejtje.

Qoshet e buzëve që tërhiqen poshtë tregojnë një trishtim.

Duart

Prekja e qafës mund të thotë që një person po përpiqet të mbrojë veten kur ndjen siklet.

Prekja e hundës është një sinjal që një person gënjen.