Shkencëtarët Zbuluan 11 Cilësitë e Njeriut Ideal dhe Nuk Janë Ato që Prisnim

© depositphotos

Mashkulli ideal që ka një trup muskulor dhe është aq i mençur sa një plak dhe po aq i guximshëm sa një luftëtar jeton vetëm në postimet në internet.

Çdo grua ka kriteret e saj të bukurisë, por shkencëtarët vazhdojnë të përpiqen të gjejnë imazhin e burrit ideal.

Ne do t’ju tregojmë rreth 11 tipareve të tërheqlse të një burri nga pikëpamja shkencore. Disa nga faktet janë të vërteta, dhe disa janë thjesht të habitshme.

Vetullat e trasha dhe mjekra katrore

Këto janë tiparet kryesore të burrave mashkullorë. Gratë preferojnë burrat me këto tipare kur kërkojnë një lidhje afatgjatë. Shpresojmë që burrat të mos lyejnë vetullat e tyre siç bëjnë gratë pasi kanë lexuar këtë deklaratë shkencore.

Mjekra

© depositphotos

 

Shkencëtarët kryen një hulumtim interesant për të mësuar se si flokët e fytyrës ndikojnë në bukurinë e një burri. Gratë ishin të ftuara të vlerësonin burrat me modele të ndryshme të fytyrës. Kishte burra të rruar të pastër, burra me mjekër të lehtë, burra me mjekër të trashë (që shfaqet ditën e 10-të) dhe burra me mjekër të trashë. Gratë më së shumti i pëlqyen burrat me mjekër të trashë sepse i shoqëronin me pjekurinë dhe mashkullorësinë.

Shenjat

© eastnews, © eastnews

Shkencëtarët u treguan grave fotografi të burrave me dhe pa shenja në fytyrë. Disa gra supozuan se shenjat ishin rezultat i dhunës (ato ishin, në të vërtetë, Photoshopped). Duket se plagët e plumbave janë më tërheqëse sesa plagët nga rënia e biçikletës.

Buzëqeshje e ndrojtur

© alltheotherstuff/imgur

Nëse burrat duan të jenë më të bukur, buzëqeshja e tyre duhet të jetë e qetë. Është edhe më mirë nëse në fytyrat e tyre ka një gjurmë turpi dhe dinjiteti. Shkencëtarët mendojnë se kjo shpjegon pse gratë pëlqejnë djemtë e këqij. Shkencëtarët vërtetuan gjithashtu se buzëqeshja e një gruaje është një mjet i fuqishëm kur bëhet fjalë për të vjedhur zemrën e një burri.

Mosha

© eastnews

Nëse një grua do të vendoste midis një burri të bukur dhe të njëjtit burrë në një moshë pak më të madhe, ajo do të zgjidhte variantin e dytë. Njerëzit bëhen më të mençur, më të sigurt dhe të pavarur kur plaken. Mosha e një burri nuk ndikon vërtet në riprodhim (varet edhe nga stili i jetës), prandaj nuk ka rreziqe nëse një grua zgjedh një partner më të vjetër. Shkencëtarët e quajnë këtë veçori George Clooney Effect.

Kursimi

Është shumë romantike të shesësh gjithçka për të blerë miliona lule, por jo çdo grua i vlerëson veprime të tilla. Gratë preferojnë burra që mund të kursejnë para dhe jo sepse mund të kenë më shumë kursime. Arsyeja është se njerëzit e kursyer japin përshtypjen se kanë një vetëkontroll të madh, dhe kjo rrit tërheqjen e tyre.

Kafshët shtëpiake

© IvanLudvig/reddit

Kur një grua sheh një burrë me kafshën e tij shtëpiake, shkencëtarët janë të sigurt se ajo mendon: “Nëse një burrë ka një kafshë shtëpiake, ai me siguri do të jetë në gjendje të kujdeset për fëmijët tanë dhe mua”. Dhe kjo është arsyeja pse gratë i konsiderojnë burrat e tillë më tërheqës. Por ne mendojmë se tregon vetëm se ai është një person i mirë.

Rrobat e kuqe

© samsjeee/imgur

Ju ndoshta keni dëgjuar për këtë, por ne do ta përsërisim atë. Shkencëtarët vërtetuan se burrat me rroba të kuqe janë më tërheqës për gratë. Gratë gjithashtu rrisin shanset e tyre duke veshur rroba të kuqe.

Luajnë një instrument muzikor

© depositphotos

Një eksperiment më i dobishëm. Një burrë kërkoi numrat e telefonit të grave. Në situata të ndryshme, ai ishte duarbosh, me një kitarë dhe me një çantë palestre.

35% e grave që u kërkoi që të mbanin kitarën i dhanë numrat e tyre të telefonit. 14% e grave që iu kërkua nga një burrë duarbosh u përgjigjën pozitivisht. Vetëm 9% e grave ndanin numrat e tyre me një djalë që mbante një çantë palestre. Por çfarë nëse ai do të kishte një fizarmonikë?

Era e trupit pasi kanë ngrënë hudhër

© FunGames87/imgur

Vështirë se mund ta besojmë, por këtu janë disa fakte. Burrat u ndanë në 2 grupe: grupi i parë hëngri bukë dhe djathë, dhe grupi i dytë hëngri bukë, djathë dhe 12 gram hudhër.

Pastaj u kërkua që të mbanin copa pambuku nën krahët e tyre dhe të mos përdornin deodorant gjatë gjithë ditës. Gratë pastaj nuhatën pambukun dhe arritën në përfundimin se jastëkët “hudhër” nuhatnin më mirë.

Ndjenja e humorit

Në një lokal, ishin disa djem (aktorë) dhe një vajzë e zakonshme ishte ulur në tryezën tjetër. Një djalë i tha një shaka, pastaj shkoi te vajza dhe i kërkoi numrin e saj të telefonit. Pastaj pritën të vinte një vajzë tjetër. Njëri nga djemtë tregoi edhe një herë një shaka, por djali tjetër ishte ai i cili u ul pranë vajzës. Ata e përsëritën eksperimentin e tyre 60 herë.

Në tërësi, djali që tha një shaka ishte më i suksesshëm në marrjen e numrave. Vajzat i dhanë numrat e tyre të telefonit sepse djemtë dukeshin tërheqës dhe madje inteligjentë. Ne pajtohemi plotësisht me rezultatet. Dhe çfarë mendoni?

Ja se si duket njeriu ideal nga pikëpamja shkencore.

Disa vjet më parë, shkencëtarët zbuluan se njeriu ideal duhet të kishte hundën e Brad Pitt, sytë e Bradley Cooper dhe modelin e flokëve të George Clooney. Ne vendosëm ta vizualizonim këtë imazh, duke shtuar “aksesorët” e një zemërthyerësi të vërtetë.

Deri tani shohim një shembull vërtet mbresëlënës. Ai pothuajse duket si ai fqinji i bukur që bën festa të ftohta. Sepse ai nuk mund të shkojë në një lokal për shkak të kursimit të tij. Dhe aromës së hudhrës.