Këto Foto Janë Bërë Qëllimisht për të Testuar Logjikën dhe Vëmendjen Tuaj

A keni dashur ndonjëherë të aktroni si Sherlock Holmes? Jetët tona zakonisht nuk na ofrojnë shumë mundësi për të bërë rolin e detektivëve, vetëm nëse kemi nevojë të gjejmë një shall të humbur në shtëpi ose një gotë që është zhdukur papritmas në punë. Por është padyshim tunduese për të provuar se sa kapacitet ka truri ynë.

Ne kemi krijuar 10 quizze me foto që do të testojnë logjikën tuaj dhe vëmendjen. A keni një shpirt detektiv? Është koha për ta zbuluar! Ju do të gjeni të gjitha përgjigjet në fund të artikullit. Do të ketë edhe një bonus për ju në fund.

Le të fillojmë me një nxehje të thjeshtë: shikoni këtë foto.

2 gjuetarë kanë qenë duke gjuajtur për një dre. Ai ishte shfaqur në pyll më përpara dhe pastaj papritmas ishte zhdukur. Gjuetarët vrapuan pas tij, por e humbën atë. Megjithatë, dreri nuk është larg. Mund ta gjeni?

Kjo është pak më e komplikuar. Takimi:

2 shoqe janë takuar në rrugë.

“Hej, Elisa. Ku po shkon,” pyeti Joana.

“Unë po shkoj tek shtëpia numër 23,” tha Elisa. “Ku po shkon ti?”

“Po vizitoj Sarën, ajo jeton në shtëpinë numër 7”, u përgjigj Joana.

Përgjigjuni kësaj:

1. Cila është Joana, dhe cila është Elisa?

2. Ku po shkon vajza me stil flokësh “bob”?

E cilës vajzë është macja?

Në foto janë 3 vajza: Helena, Maria dhe Irena. Të gjitha vajzat kanë luajtur me macen. Por cila prej tyre është pronarja e saj.

Fëmijët në një udhëtim në këmbë

Janë 5 fëmijë. Njëri prej tyre është Majk dhe ai është i pari në rresht. Nëse Olivia do të ishte duke ecur pranë Maksit, Aleksi do të ishte krah për krah me personin që ka të njëjtin emër si ai. Pyetja është, kush po shkon ku?

Zonjat e vjetra me ibrikë ujitje

2 zonja të vjetra kanë ardhur tek lumi për të mbushur ujë për kopshtet e tyre. Cila prej tyre do të sjellë më shumë ujë?

Në cilin drejtim po shkon treni?

Ju po shikoni seksionin hekurudhor të linjës Paris-Frankfurt. Drejtimi i hekurudhës korrespondon me drejtimin e shigjetës e cila tregon pikat perëndimore dhe lindore. Shikoni foton dhe përgjigjuni pyetjeve në vijim:

1. Ku po shkon treni: nga Parisi në Frankfurt apo anasjelltas?

2. Cila është profesioni i vajzës?

Kjo detyrë është edhe më e komplikuar. Gjeni të gjitha gabimet në foto. Ka 16 gabime.

Kërkoni për detaje më të vogla dhe do të keni sukses!

Jeta në realitetin post-apokaliptik

Shikoni këtë foto dhe përgjigjuni pyetjeve të mëposhtme:

1. Sa njerëz jetojnë në kamp?

2. Sa kohë kanë jetuar në këtë vend?

3. Sa i thellë është lumi?

4. Ka 4 burra në figurë. Çfarë është secili prej tyre duke bërë?

5. Kush tjetër i ka mbijetuar apokalipsit?

6. A është pjesa e përparme apo e pasme e anijes ose në drejtim të rrymës?

Babai dhe djali

Shikoni këtë foto dhe përgjigjuni pyetjeve.

1. Cili është profesioni i babait?

2. A ka më shumë fëmijë në këtë familje?

3. Në cilin vit është bërë pikniku në foto?

Tani është detyra më e komplikuar: të gjejmë 8 dallime midis këtyre 2 fotografive.

Përgjigjet

Gjuetarët e pafat

Shikoni në anën e djathtë të fotos. A mund ta shihni drerin që fshihet pas peme?

Takimi

1. Elisa është vajza me një stil flokësh “bob”. Pse? Kushtojini vëmendje numrit të shtëpisë prapa saj. Është 19. Numrat tek zakonisht janë në anën e majtë. Vajza me këtë stil flokësh po ecën në drejtim të shtëpive me numër më të madh. 23 është më i madh se 19, kështu që është Elisa.

2. Elisa po shkon tek mësimet e saj të aktrimit. Ku tjetër do të duhej një violinë, një shpatë dhe një skeptër në të njëjtën kohë?

Macja

Pronarja e maces është vajza çorapet e së cilës janë grisur në pjesën e përparme. Vajza në të djathtë të saj që ka një të grisur në skajet e çorapeve të saj ndoshta i është krijuar  ndërsa ishte duke u ulur në një karrige.

Macja mund ta ketë bërë atë, por është më pak e mundshme se opsioni i parë.

Fëmijët në një udhëtim në këmbë

Këtu ata janë nga e majta në të djathtë: Majk, Maks, Aleks Olivia dhe Aleks.

Zonjat e vjetra me kanaçe ujitje

Kanaçja e zonjës në të majtë është më e madhe. Por hundëzat e të dy kanaqeve të ujitjes janë në të njëjtin nivel. Sipas ligjit fizik të mjeteve të komunikimit, niveli i ujit nuk mund të jetë më i lartë se hundëza. Pra, zonjat e vjetra do të sjellin të njëjtën sasi uji në kopshtet e tyre.

Treni Paris-Frankfurt

1. Dëbora nuk është shkrirë ende dhe gjithmonë qëndron në shpatin verior. Kjo do të thotë se treni lëviz nga perëndimi në lindje, ose nga Parisi në Frankfurt.

2. Vajza po mban një shkop dhe ka një qen anash saj. Ajo ndoshta është një bareshë.

Fotografia me një fermë

1. Nuk ka një numër të tillë shtëpie si 0.

2. Era fryn në drejtime të ndryshme: tymi nga oxhaku shkon në një drejtim, ndërsa pemët po përkulen në anën tjetër.

3. Stina nuk mund të përcaktohet. Ka pemë me gjethe dhe ka pemë pa to.

4. Kali ka një shalë, por nuk ka një qafore.

5. Kali po lëron në drejtim të tokës së mbjellë.

6. Kali po lëron vetë. Nuk ka fermer për të lëruar arën.

7. Shtëpia ka një verandë, por jo dyer.

8. Perdet janë në pjesën e jashtme të dritareve.

9. Pema e pishës ka një degë nga një pemë tjetër.

10. Hija e vajzës po tregon në një anë dhe hija e qenit po tregon në anën tjetër.

11. Hija e shtëpisë nuk ka as çati as oxhak.

12. Porta ka 5 dërrasa vertikale, por hija e saj ka vetëm 4.

13. Karroca me bar në sfond është shumë më e lartë se gruaja.

14. Yjet mund të shihen në mes të ditës.

15. Njërës prej deleve i mungon një këmbë.

16. Gjethet në pemë nuk duken si gjethe thupre por më tepër si gjethe dëllinje.

Post- apokalipsi

1. Nëse shihni listën në pemë, do të shihni se ka 6 njerëz.

2. Një merimangë ka thurur një rrjetë afër çadrës. Kjo do të thotë se ata kanë qëndruar për të paktën disa ditë atje.

3. Njeriu në anije po mat thellësinë me një shtyllë. Kjo do të thotë se lumi nuk është me të vërtetë i thellë.

4. 2 burra po hanë drekë, i treta është duke matur thellësinë e lumit dhe i katërti po peshkon.

5. Të paktën kërmilli, merimanga dhe zogjtë kanë mbijetuar.

6. Duke gjykuar nga mënyra se si uji po lëviz rreth anës së anijes, është duke lëvizur drejt rrjedhës së msipërme.

Babai dhe djali

1. Ju mund të shihni pajisje DJ në cep të dhomës dhe babai duket si hipster. Kjo do të thotë se profesioni i tij është DJ.

2. Ka një djep në dhomë dhe lodrat janë të shpërndara nëpër divan dhe nuk duken si lodrat e një fëmije. Kjo do të thotë se familja ka një fëmijë të vogël dhe një vajzë të moshës 5-7 vjeç.

3. Ka një spinner të ri në një kuti mbi tavolinë. Kjo do të thotë se është viti 2017.

Pula dhe merimanga

Shpresojmë që e keni kuptuar se numri i dallimeve është i njëjtë me numrin e këmbëve të merimangës.