10 Gjëra të Nevojshme Për Dimër, që Nuk ka Kuptim të Kursehesh

© Madrona Rose / Unsplash, © Mariia Boiko / Shutterstock.com

Asgjë nuk është më e rëndësishme se shëndeti dhe ndjenja jonë e rehatisë.

Njerëzit që disiplinojnë veten dhe kujdesen për veten ndihen të lumtur edhe kur ka një dimër të zymtë jashtë dritares. Për të përballuar çdo tepricë të motit, ia vlen të mos kurseni në ato gjëra që mbrojnë shëndetin tonë dhe më shumë sesa të paguajnë për veten e tyre.

Ngrohja e duarve

© Aliaksandr Barouski / Shutterstock.com, © New Africa / Shutterstock.com

Kur dalim jashtë në dimër, duart tona ngrijnë më shumë se pjesët e tjera të trupit. Prandaj, ato duhet të mbrohen me kujdes të veçantë. Sigurisht, shumë njerëz kanë doreza dhe dorashka, por duhet pak kohë për t’u ngrohur. Përveç kësaj, mund të jetë e papërshtatshme me ta nëse, për shembull, duhet urgjentisht të telefonojmë një mesazh në telefon.

Nëse keni një ngrohës të vogël të nxehtë në xhep, ai gjithashtu do t’ju ngrohë në mënyrë të përsosur duart.

Triko dhe çorape leshi

© Madrona Rose / Unsplash, © Roman Chazov / Shutterstock.com

Fijet e leshit formojnë xhepa të vegjël ajri që ruajnë nxehtësinë e trupit, edhe nëse ka një temperaturë nën zero përreth. Përveç kësaj, gjërat e leshta janë të qëndrueshme. Ato do të zgjasin shumë më gjatë se rrobat e bëra prej pambuku. Dhe leshi thith në mënyrë të përkryer lagështinë dhe e kalon atë përmes vetvetes. Pra, nëse djersitni, djersa thjesht do të avullojë.

Shall i ngrohtë

Një shall i mirë duhet të jetë mjaft i gjerë për të mbështjellë me kujdes qafën dhe gjoksin, dhe i dendur për të parandaluar që ngrica të “kafshojë”. Këto cilësi i zotërojnë shallet prej leshi apo lesh kashmiri. Zakonisht lesh kashmiri është më i shtrenjtë, por është më i butë, më i hollë dhe më i këndshëm në prekje.

Lagështues

©Amazon.com

Në sezonin e ftohtë, ngrohja e shtëpisë funksionon me kapacitet të plotë. Sigurisht që ngrohet nëpër shtëpi, por në të njëjtën kohë është shumë e thatë. Dhe kjo, nga ana tjetër, ndikon negativisht në shëndetin, sepse lagështia avullohet jo vetëm nga objektet përreth, por edhe nga lëkura jonë.

Lagështuesit janë krijuar për të zgjidhur këtë problem. Avulli lëshohet në atmosferë dhe përhapet nëpër dhomë. Ajri i lagësht parandalon aktivitetin e mikrobeve dhe përhapjen e shumë sëmundjeve. Përveç kësaj, lëkura ndalon tharjen dhe qërimin.

Këpucë të papërshkueshme nga uji

© Clay Banks / Unsplash, © nikkytok / Shutterstock.com

Dimri sjell me vete jo vetëm të ftohtë, por edhe borë, e ndjekur nga llucë e padashur. Në kushte të tilla, këmbët rrezikojnë të lagen. Prandaj, zgjedhja e këpucëve të dimrit duhet të trajtohet veçanërisht me kujdes. Në fund të fundit, çizmet e lira ka të ngjarë t’ju mbrojnë keq nga të ftohtit dhe nga uji.

Mënyra ideale për të dalë në mot të vështirë do të jenë çizmet e papërshkueshme nga uji të bëra prej gome të qëndrueshme rreth këmbëve dhe pjesa e sipërme prej lëkure. Ky dizajn siguron hidroizolim maksimal, dhe këmbët mbeten të thata.

Të brendshme termike për femra

© Lucyever Clothes Store / AliExpress

Para së gjithash, të brendshmet termike janë krijuar për të qenë të rehatshme. Kjo do të thotë që materiali i rrobave të tilla duhet të jetë sa më i këndshëm për trupin. Pëlhura ose brezi elastik nuk duhet të shtrydh asgjë ose thjesht të pengojë lëkurën të marrë frymë. Të brendshmet e mira termike lejojnë që ajri të kalojë dhe në të njëjtën kohë ruan nxehtësinë.

Krem hidratues

© New Africa / Shutterstock.com

Ne kemi shkruar tashmë se shtëpitë tona po thahen shumë për shkak të ngrohjes. Përveç ajrit ia vlen të kujdeseni edhe për lëkurën. Këtu është e rëndësishme të zgjidhni një hidratues të mirë për të mbrojtur lëkurën nga tharja, për të ruajtur lagështinë natyrale dhe për ta bërë atë më të lëmuar.

Tharëse këpucësh

© Yevhen Prozhyrko / Shutterstock.com

Përveç vetive të dukshme, tharëset elektrike të këpucëve reduktojnë rrezikun e acarimit të lëkurës së këmbëve. Në fund të fundit, ngrohja kursen këpucët jo vetëm nga uji i rrugës, por edhe nga djersa. Tharësit gjithashtu shkatërrojnë kërpudhat, gjë që zvogëlon jetën e shërbimit të këpucëve dhe shkakton një erë të pakëndshme.

Liri i shtruar në krevat

© Rebecca Dickerson / Shutterstock.com

Ky material ruan nxehtësinë dhe nuk e mbinxeh trupin. Kështu që nuk do të jeni shumë të nxehtë apo të ftohtë në një shtrat të tillë. Përveç kësaj, fanella është shumë më e këndshme dhe më e butë në prekje sesa disa lloje pambuku.

Getat

 

Dimri nuk është një arsye për të sakrifikuar stilin tuaj dhe për t’i thënë lamtumirë fundeve dhe fustaneve. Gjëja kryesore këtu është të zgjidhni getat e duhura të ngrohta. Materialet më të mira për ta janë ende të njëjta – leshi, lesh kashmiri ose leshi. Por getat prej pambuku ose najloni nuk kanë gjasa t’ju mbrojnë nga ngrica. Pra, është më mirë të mos rrezikoni shëndetin tuaj.

Dhe cilat gjëra të tjera mendoni se janë të nevojshme në dimër…