13 Organizime të Pakuptimta që e Bëjnë Çdo Apartament të Duket i Rrëmujshëm

©un_user/unsplash.com

Disa njerëz i organizojnë rrobat e tyre me ngjyra, ndërsa rrobat e të tjerëve vazhdojnë të bien nga një dollap i mbingarkuar vazhdimisht.

Erëzat në disa shtëpi janë të renditura në kavanoza dhe të etiketuara, ndërsa përpjekjet për të gjetur një çorape të dytë mund të bëhen një aktivitet i pakuptimtë.

Shpesh, e gjitha është për shkak të zakoneve tona, shumë prej të cilave nuk i vërejmë dhe i konsiderojmë të padëmshme, që i kthejnë shtëpitë tona në shtëpizat e plota dhe të përjetshme të rrëmujës.

Ne jemi të sigurt se mbajtja e gjërave rreth jush në rregull do t’ju ndihmojë të mbani mendimet tuaja gjithashtu në rregull. Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar një listë të veprimeve që shumë njerëz i bëjnë automatikisht, të cilat nga ana tjetër mohojnë të gjitha përpjekjet e tyre për të mbajtur shtëpitë e tyre të rregullta.

Ruajtja e veshjeve të jashtme në hyrje të banesës

Gjëja e parë që tërheq vëmendjen në hyrje të banesës është mbledhja e veshjeve të jashtme të varura tek varëset në korridor. Të gjitha sepse një ditë, mund të veshim një pallto, të nesërmen e ndryshojmë për një xhaketë, dhe ditën e tretë vendosim të veshim xhaketën poshtë. E gjithë kjo rezulton në ruajtjen e të gjitha llojeve të veshjeve të sipërme (dimër, verë,) në një vend,gjë e cila tërheq vëmendjen dhe duket e çrregullt.

Bëni një rregull që të vendosni veshje të jashtme në një dollap menjëherë pasi të keni ardhur nga jashtë. Lini vetëm ato rroba që janë të përshtatshme për sezonin aktual; paketojeni pjesën tjetër dhe vendosini në një raft të sipërm.

Mbajtja e një divani të konvertueshëm të shpalosur pasi të flini në të

Pronarët e apartamenteve të vogla shpesh përdorin divane në vend të shtretërve, por harrojnë për faktin se ky artikull është një nga elementët kryesorë në dhomë. Kjo gjë masive zë hapësirë ​​të lirë kur shpaloset dhe i jep dhomës një pamje të çrregullt. Mos u tregoni shumë dembel për ta palosur përsëri pasi keni fjetur në të dhe sigurohuni që ta ktheni këtë rutinë në një zakon të përditshëm.

Vendosja e të gjitha pajisjeve të vogla në banak

© uatp12 / depositphotos

Bollëku i pajisjeve shtëpiake të radhitura në banak krijon efektin e zhurmës vizuale. Çdo bllokim i objekteve të vogla duket kaotik dhe krijon një rrëmujë. Mos grumbulloni hapësirë ​​të vlefshme kuzhine, është më mirë të caktoni hapësirë ​​për ndihmësit tuaj të dobishëm, aka pajisje të vogla shtëpie, në kabinet ose në raftet e kuzhinës.

Mos heqja e pajisjeve sportive pas stërvitjeve në shtëpi

© AlKan32 / depositphotos

Ata që duan të bëjnë ndonjë aktivitet fizik në shtëpi shpesh nuk janë në gjendje të heqin pajisjet sportive që kanë përdorur pas një stërvitjeje. Si rezultat, pajisjet rrëshqasin nga një cep në tjetrin, duke pritur për stërvitjen tjetër ose thjesht mbledhin pluhur dhe shtrihen në një cep, të harruar nga pronari i tyre. Sigurohuni që të mbani pajisjet sportive larg syve, në mënyrë që të mos ndotni pamjen e përgjithshme të dhomës.

Mbajtja e tenxhereve brenda tenxhereve të tjera, duke shpresuar që të kurseni pak hapësirë

© uatp12 / depositphotos

Me mungesën e hapësirës së lirë në kuzhinë, pronarët luftojnë me dëshpërim për çdo centimetër shtesë. Si rezultat, ata marrin grumbuj tenxheresh dhe tiganësh në sobë që nuk mund të gjenin vend në dollapin e kuzhinës. Këto shtresa të bëra nga enët krijojnë vetëm një ndjenjë çrregullimi në kuzhinë.

Vendosja suvenireve të shumta në raftet e hapura

© uatp12 / depositphotos

Bollëku i sendeve të vogla si suvenire, qirinj, figurina dhe sende të tjera nuk do t’i bëjë raftet tuaja të duken më të bukura, por përkundrazi do të krijojnë një çrregullim vizual. Ka disa rregulla të thjeshta që mund t’ju ndihmojnë të parandaloni që këto rafte të duken dërrmuese dhe t’i bëjnë ato të duken elegant dhe bukur.

Për shembull, shporta me xunkth dhe kuti dekorative mund të fshehin tela, DVD dhe sende të tjera të vogla. Ndërsa metoda popullore e disenjatorëve që thotë: “objektet e rënda duhet të ruhen në pjesën e poshtme, gjërat e lehta dhe të sofistikuara duhet të ruhen në pjesën e sipërme” mund t’ju ndihmojë të zgjidhni 2 detyra në të njëjtën kohë: funksionale dhe estetike.

Ruajtja e objekteve të ndryshme të vogla në kuzhinë në rast se

© uatp12 / depositphotos

Salcat dhe aromat i frymëzojnë njerëzit të krijojnë kryevepra në kuzhinë, por mbajtja e tyre në kuzhinë është në të vërtetë mjaft e vështirë. Bollëkët e kavanozave dhe shisheve të erëzave, të cilat vendosen në të gjitha sipërfaqet e kuzhinës, kurrë nuk kanë bërë që ndonjë zonë ngrënie të duket e rregullt.

Lënia e këpucëve në dysheme në korridor në vend që t’i vendosni ato në një dollap

Korridori është karta e biznesit të çdo shtëpie që ose rrit gjendjen shpirtërore të pronarit pas një dite të vështirë pune ose anasjelltas sjell trishtim. Akumulimi i këpucëve që janë të vendosura në mënyrë kaotike të shtrira në dysheme krijon një rrëmujë totale në korridor. Arsyeja kryesore për këtë është mungesa e vendeve të magazinimit. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të siguroheni që keni mjaftueshëm vende për ruajtjen e këpucëve (rafte, dollapë këpucësh, etj.).

Pastrimi i banesës në një ditë të caktuar

© uatp12 / depositphotos

Nëse jeni ai që pastron shtëpinë tuaj në një orar të rreptë: si një herë në javë në një ditë të caktuar, është koha që të rishikoni qasjen tuaj për pastrimin. Është më mirë të pastroni shtëpinë tuaj të paktën 2 herë në javë sepse pluhuri dhe papastërtia vendosen në gjërat tuaja në minutë. Në ditët e sotme, metoda e pastrimit të përditshëm 15-20 minutësh, e cila ndihmon për ta mbajtur shtëpinë të pastër dhe të rregullt, është jashtëzakonisht e popullarizuar. Ndoshta ia vlen ta bëni këtë metodë një zakon të ri?

Mosvendosja e një vendi të veçantë për çantat e dorës dhe aksesorët

Rezulton se zgjedhja e një çante për një veshje është shumë më e lehtë sesa të gjesh një vend të denjë për të diku në dollapin tënd. Është e rëndësishme të mendoni për sistemet e ruajtjes që do t’ju ndihmojnë të mbani të gjitha pajisjet tuaja dhe nuk do të lënë asnjë shans për rrëmujë. Mbi të gjitha, ruajtja rastësisht e çantave, rripave, kapeleve dhe atributeve të tjera krijon një përshtypje të rrëmujës. Mjerisht, vendet që janë të bollshme me shumë objekte gjithmonë duken të çrregullta.

Ruajtja e rrobave në raftet e hapura

© youla.ru, © belchonock / depositphotos

Raftet e hapura kanë avantazhe dhe disavantazhe. Nga njëra anë, ato zgjerojnë vizualisht hapësirën dhe shtojnë ‘ajër’ në brendësi. Nga ana tjetër, ata ju detyrojnë të mbani gjithçka të organizuar plotësisht. Mjerisht, ne nuk kemi gjithmonë dëshirën për të vendosur gjërat tona në rend pas një dite të lodhshme pune. A jeni gati ta bëni këtë rregullisht? Nëse jo, më mirë të merrni një dollap të përshtatshëm dhe të gjerë.

Lënia e enëve të thahen në një peshqir të veçantë duke mos i vendosur përsëri në dollap, edhe pasi të jenë tharë

© Hans / pixabay

Kjo është një situatë që është e njohur për kaq shumë prej nesh: lani enët, vendosini në një qilim që të thahen dhe harrojeni për pak kohë, e cila mund të jetë në të vërtetë disa ditë. Një kuzhinë me një grumbull enësh afër lavamanit duket e ngathët, prandaj sigurohuni që menjëherë ta hiqni qafe këtë rrëmujë.

Nuk hidhni pantoflat e vjetra. Jo vetëm që janë shpërndarë nëpër apartament, por duken keq.

© sanek13744 / depositphotos

Shpesh pantoflat e reja blihen vetëm pasi të vjetrat të kenë ndaluar së funksionuari siç duhet. Edhe pse ato na shërbejnë për vite me rradhë dhe shpesh duken kaq komode, ato prapë mund të grumbullojnë një sasi të madhe bakteresh. Për më tepër, të kesh pantofla shtëpiake të konsumuara të shpërndara nëpër apartament, nuk do ta bëjë asnjë shtëpi të duket bukur. Mbani në mend se rekomandohet që t’i lani një herë në muaj dhe t’i ndryshoni çdo vit.