9 Këshilla që të Zgjidhni një Çantë që Nuk do t’ju Dëmtojë Shpinën

Çantat nuk janë thjesht të bukura ose të dobishme, ato gjithashtu mund të ndikojnë në sjelljen tonë, forcën e trupit tonë dhe madje edhe formën e trupit tonë. Prandaj, është vërtet e rëndësishme të dini se si të zgjidhni një çantë që nuk dëmton aspak trupin tuaj.

Ju mund të ndiqni disa këshilla dhe truke të lehta për të zgjedhur ato më të duhurat dhe për t’u siguruar që çantat tuaja janë investime të mira në çdo mënyrë të mundshme.

Ne mblodhëm disa këshilla dhe truke për të zbuluar nëse çanta juaj është ideale, apo nëse duhet të bëni blerje.

Zgjidhni një çantë që qëndron afër trupit tuaj.

Kur zgjidhni një çantë që qëndron afër trupit tuaj, pesha e saj do të shpërndahet në mënyrë të barabartë dhe më ergonomike. Përdoreni atë si një kryq, kështu që nëse e keni rripin në shpatullën e djathtë, vendosni çantën në të gjithë trupin tuaj dhe në të majtë. Mos harroni, rekomandohet të ndërroni anët herë pas here.

Shmangni çantat që duhet të barten në krahë.

Shmangni modelet që mund të barten vetëm me krahë. Zgjidhni çanta që mund të mbështeten nga shpina, shpatullat ose pjesët e tjera më të forta të trupit tuaj. Kur mbani një çantë vetëm me krahun tuaj, mund të shkaktojë probleme të bërrylave, shpatullave, krahut dhe qafës.

Kushtojini vëmendje peshës së çantës.

Është vërtet e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje peshës së çantës. Meqenëse do të bartni gjëra brenda, duhet të keni parasysh që pesha do të rritet. Nuk duhet të jetë më shumë se 10% e peshës së trupit tuaj.

Qëndroni larg zinxhirëve.

Edhe pse zinxhirët janë sende që e bëjnë një çantë më në modë, ato nuk janë zgjidhja më e mirë kur bëhet fjalë për trupin tuaj. Ato janë të rënda dhe kanë tendencën të vrasin mishin. Zgjidhni doreza të shkurtra dhe të buta, që nuk ju lëndojnë.

Testojeni atë.

Ndonjëherë gjërat nuk janë ashtu siç duken. Ëhtë e rëndësishme të provoni dhe të provoni çantën para se ta blini. Ju mund ta ndjeni atë, të vlerësoni peshën e saj, të shihni nëse ju pëlqen mënyra se si qëndron pranë trupit tuaj, dhe matni nëse rripat ju vrasin, kështu që mund të jeni të sigurt se është modeli më i mirë për ju.

 

Zgjidhni modele të vogla.

Zgjidhni modele më të vogla, kështu që nuk kërkoni shumë nga trupi juaj. Së pari, ato janë më të lehta sepse kanë më pak materiale. Së dyti, nuk do të ndjeheni sikur keni shumë gjëra.

Zgjidhni modele që janë të ndërtuara mirë.

Nëse çanta ka një formë, një bazë të fortë dhe ndarje të brendshme, ajo do ta mbajë peshën të shpërndarë mirë dhe ekuilibri juaj nuk do të dëmtohet. Zgjidhni modele që kanë këto karakteristika, kështu që ju nuk e dëmtoni trupin tuaj. Madhësia e çantës nuk ka rëndësi, për sa kohë që ju jep këtë mbështetje.

Zgjidhni çanta që mbarten nga pjesë më të forta të trupit tuaj.

Zgjedhjet më të mira janë gjithmonë ato që mund të kryhen nga një pjesë më e fortë e trupit tuaj. Çantat e shpinës dhe ato të copës janë opsione të shkëlqyera për të mbajtur gjërat tuaja pa kërkuar shumë nga trupi juaj. Shpina juaj dhe zona vertebrale e poshtme  mund te mbaje me shume peshe sesa qafa juaj, pjesa e siperme e shpatullave dhe parakrahët.

Zgjedhni rripa të mëdhenj.

Rrip mund të thotë shumë kur zgjidhni çantën tuaj. Nëse është shumë i hollë, mund të dëmtojë lëkurën tuaj, përveç që nuk është në gjendje të japë mbështetjen që do t’ju duhet për të mbajtur peshën e çantës. Pra, është më mirë për trupin tuaj nëse zgjidhni ato me rripa më të mëdhenj.

A keni ndonjë nga çantat që mund të jenë një rrezik për posturën tuaj? Nëse po a ju lëndojnë? Ndani tregimet tuaja me ne në komentet më poshtë!